Påbudt utstyr til bil

Noen ting er faktisk påbudt å ha i bilen. Både varseltrekant og refleksvest må du faktisk ha på plass i tilfelle uhellet skulle være ute. Det er vel og bra, men det er en del annet utstyr som også anbefales å ha på plass i bilen.

Viking har skrevet en veldig god artikkel om akkurat dette HER. Vi i Lommelykt-Eksperten sier oss veldig enig i den listen. Når uhellet først er ute så er man stresset nok, da trenger ikke manglende utstyr legges til lista. En av tingene Viking anbefaler er å ha en lommelykt på plass. Vi tar det et steg videre og anbefaler hva slags type lommelykt inkludert eksempler.

Hvilken type lommelykt trenger man?

Først må man tenke hvilken situasjon man kan komme i hvor en lommelykt er nødvendig, og det er flere av dem. Felles for dem er at uhellet typisk skjer nå på høsten og om vinteren når det mørkt og kaldt.

Bruke lommelykt til å lete etter påkjørt dyr

Nå på høsten som det begynner å bli mørkt øker antallet påkjøringer av dyr betraktelig, ettersom mange dyr er mer aktive om natten og de blir vanskeligere å se. I 2018 ble det målt at 28 hjortedyr ble påkjørt hver dag i snitt*.  Det kan være du må ut med lommelykt og lete etter dyret. Da anbefaler Lommelykt-Eksperten en lommelykt med en bred stråle, evt. en som kan justere bredden på lyset. Altså en lommelykt med en del lumen, men ikke nødvendig så lang lyslengde. Disse lommelyktene passer godt:

Klarus lommelykt, 360X3
Klarus LED lommelykt 360X3, 3200 lumen
LED lommelykt
Brightenlux LED lommelykt, 800 lumen

 

Pris: kr 1 499,-                                                                              Pris: kr 699,-

Bruke lommelykt til å signalisere til andre personer

Man kan selvfølgelig også havne i en situasjon hvor man vil signalisere om hjelp til andre. Si du fikk motorstopp på en mørk vei, trenger bistand og vil bli sett. Her er det også en fordel med en god lysstyrke og det kan være en fordel å ha en lommelykt med SOS-lys som en funksjon. Begge de to lommelyktene over har den funksjonen.

Det er mange andre lommelykter som kan passe til bilen også, for å se hele vårt utvalg kan du klikke her.
Til slutt vil vi anbefale alle å være årvåkne og edru når dere kjører bil, så unngår vi ulykker så langt det går!

*Kilde: https://www.nrk.no/osloogviken/dette-ma-du-gjore-hvis-du-kjorer-pa-et-dyr-1.14176072