Mange løper ute i mørket og trenger hodelykt

I Norge er vi mange som trener utendørs, både med løping, skigåing, sykling mm. Det er veldig bra at vi har en sunn og aktiv befolkning, men vi har en utfordring med utendørs trening i Norge, og det er veldig begrenset sollys. Det er også mange som foretrekker å løpe før/etter solen skinner. Da trenger man en god hodelykt for å se foran seg.

Rundt hovedstaden har vi allerede under 10 timer dagslys (fra litt over kl 08 til litt før kl 18), og i desember må vi regne med under 6 timer dagslys. Lenger nord i vårt langstrakte land må man regne med at sola ikke står opp i det hele tatt mellom slutten av november og midten av januar. Ikke rart hodelykter og lommelykter er viktig for Norsk friluftsliv og utendørs trening!

 

Hva er viktig å tenke på?

Passform

Når man skal løpe er man i mye bevegelse, og derfor er passform veldig viktig. Det er veldig dumt å ha en hodelykt som hopper av straks du setter opp tempoet litt, og man vil heller ikke ha en tung hodelykt som er plagsomt for hodet.

Robusthet og lysstyrke

I tillegg burde hodelykten tåle litt mer enn vanlig. Den burde kunne håndtere svette, regn, snø og gjørme. Den burde også ha en grei lysstyrke så man ser bredt nok og langt nok foran seg, samtidig som den burde vare hele treningsøkten.

Batteritid

Man trenger som regel ikke den lengste batteritiden på en hodelykt som i hovedsak skal brukes til løping. En typisk løpeøkt varer typisk rundt 30 til 90 minutter, og da kan man i utgangspunktet ofre litt batteritid for mindre størrelse. Samtidig er det alltid godt å ha litt til overs og å slippe å lade mellom hver løpetur. Også kan vi jo ikke glemme de som løper maraton, noe som ofte tar 4-5 timer.

 

Hvilken hodelykt passer best?

Så, når man tar i betraktning passform, robusthet, lysstyrke og batteritid er det i våre øyne en klar vinner. En hodelykt som gir deg det beste på alle punkter:

 

Vi i Lommelykt-Eksperten anbefaler Klarus HR1+ som den beste hodelykten for løping utendørs.

Den er utrolig slank og lett med sine 46 gram og kun 18mm tykk lykt, samtidig som den har en uslåelig passform. Hodelykten tåler både svette og regn, selv om man ikke burde dykke med den (vanntett: IPX6), og strikken er laget av et materiale som puster godt. Batteritiden er på 4 timer på maks styrke og hele 32 timer på minste styrke, som er smått utrolig tatt størrelsen i betraktning. HR1 Plus er den sterkeste med 600 lumen lysstyrke, men den har også en noen enklere og rimeligere lillebror.

 

Et rimeligere alternativ, lillebroren Klarus HR1 Pro 

Lillebroren til HR1 Plus er identisk i vekt, passform og størrelse, som gjør at den også passer perfekt til løping. Samtidig har den et annet batteri og en annen lysstyrke. Den har 400 lumen istedenfor 600, og varer opptil 2,5 timer på maks styrke og opptil 19,5 timer på laveste styrke. Et fantastisk og noe rimeligere valg til løping.

 

Mann som løper med hodelykt

Kos dere med løpeturen og bare ta kontakt med oss i Lommelykt-Eksperten om det skulle være noe!

Klikk her for å se ALLE VÅRE HODELYKTER eller ALLE VÅRE LOMMELYKTER