TIL HVA SKAL HODELYKTEN BRUKES?

Hvor sterk lommelykt du trenger avhenger i stor grad av bruken hodelykten blir utsatt for. En feil mange førstegangskjøpere gjør er å tenke at sterkest alltid er best. I tilfeller hvor du trenger å lyse flere hundre meter eller lyse opp store områder er det klart at en sterk hodelykt vil være det riktige valget. Er du derimot ute etter en hodelykt som kan brukes på skiturer over flere timer vil det lønne seg å ikke gå for de aller sterkeste hodelyktene, da disse typisk har kortere batteritid når man har på full styrke, og koster mer.

Samtidig er det alltid bedre å ha en sterk hodelykt og heller bruke noe mindre styrke når den skal vare over lengre tid. Hvis vi f.eks. ser på KLARUS HA2C så holder den ca. 50 min på full styrke (og den er sterk, 3200 lumen). Men om du trenger å ha lys i en lenger periode kan du velge en styrke på 1 000 lumen som varer i litt over 2 timer, eller en enda lavere styrke på 200 lumen som varer i 8 timer. Fordelen med en sterk hodelykt er nettopp det at du kan velge.

Klarus HA2C er en kraftig hodelykt med 3200 lumen!

HVOR MYE ER DU VILLIG TIL Å BRUKE PÅ EN HODELYKT?

De aller enkleste hodelyktene kan koste så lite som under hundrelappen. Når det er sagt er det med hodelykter som alt annet, du får hva du betaler for. Hodelyktene av best kvalitet er som regel det vi kaller taktiske hodelykter. De har bedre yteevne i forhold til lysstyrke, lengde og holdbarhet og er laget av slitesterke materialer som tåler hardt bruk. Ønsker du å investere i et solid verktøy du kan bruke ofte vil dette være veien å gå.

Om du ønsker å bruke mindre penger så finnes det også flere gode produkter i mellomklassen som holder for mange. Da kan du f.eks. se på disse 2:

 

 

 

 

 

 

 

Ved å reflektere over disse punktene vil du trolig sitte med svaret på spørsmålet du selv stilte.

Trenger du fremdeles tips eller hjelp er det bare å ta kontakt gjennom kontaktskjemaet her, eller på post@lommleykt-eksperten.no !