Det har kommet mange forandringer og nye vaner i den siste tiden. Vi skal holde oss unna hverandre, vi har tilbragt mye mer tid i hjemmet og det er hjemmekontor for alle som kan. Undertegnede var selv på reise i Sør-Amerika da alle landegrenser begynte å stenge og det bare var å avbryte ferien og komme seg på første fly hjem til Norge mens det enda var fly som gikk.

Genrelt er det mye å ta hensyn til nå og vi råder alle til å følge rådene og oppdatere seg på informasjonen som gis ut av Helsenorge og folkehelseinstituttet. Under har vi hentet ut informasjon fra disse 2 og noen andre kilder, og gitt vår tolkning og håndtering av det vi fant.

Hvordan påvirker dette kjøp av hodelykter og lommelykter?

Heldigvis påvirkes det veldig lite. Lommelykt-Eksperten har fortsatt full drift og ingen her blitt syke (bank i bordet). I utgangspunktet har vi blitt informert om at det heller ikke er farlig å bestille varer på nett.

Vi burde starte med det viktigste, hvordan viruset smitter. Koronaviruset smitter gjennom dråpe- og/eller kontaktsmitte. Det mest sannsynlige er gjennom at en smittet person hoster eller nyser også blir det pustet inn av en annen person, eller man får det på hendene og deretter tar seg i ansiktet. Når man bestiller på nett er det heldigvis ingen som hoster eller nyser på deg. Noen er redde for at en smittet person har pakket hodelykten eller lommelykten og at det derfor er virus på pakken, men viruset overlever veldig kort tid uten en vertskropp. Både E-handel og Tollvesenet har derfor skrevet at det ikke er noen risiko med å kjøpe og motta varer fra nett (så lenge det ikke er levende dyr).

Det er allikevel ikke alle som er 100% enige i det. Det er teoretisk mulig å bli smittet gjennom varer i følge doktor Wasim Zahid i denne videoen. Selv om han også påpeker at det er veldig usannsynlig. Det skal sies at både tollvesenet og Doktor Zahid hovedsaklig prater om varer fra Kina og ikke varer som sendes fra Norge, som Lommelykt-Eksperten sender fra.

Hva gjør Lommelykt-Eksperten for å sikre alles sikkerhet ved kjøp av hodelykter og lommelykter?

For å være helt på den sikre siden vil alltid personen hos oss som sender varen vaske hendene grundig før en hodelykt eller lommelykt håndteres og sendes videre. Om det er mistanke om smitte hos en av oss, vil den personen ikke håndtere produkter på noen måte. Ettersom det tar litt tid før vi får varene vi bestiller fra våre leverandører, er det veldig usannsynlig at noe virus skulle kunne ha overlevd i den tiden.

Det eneste leddet som da gjenstår er de fra Bring som leverer pakken i Norge og butikkansatte som tar i mot varen mens de venter på at du som kunde skal plukke den opp. Vi vet at det er strenge regler for smittevern i transportbransjen og for butikkansatte, men om du allikevel er veldig bekymret anbefales det at du bruker hansker når du henter varen. Det er mest transportesken som har en teoretisk mulighet til å smitte, siden innholdet ikke har blitt rørt av noen på et par dager. Du kan derfor pakke ut hodelykten eller lommelykten og kaste esken med hansker på, og deretter vaske hendene.

Ta vare på dere selv og hverandre, om du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt med oss her.

Hvis du ønsker å se på vårt utvalg av hodelykter og lommelykter kan du klikke på de lenkene.