Varierte bruksområder

Enkelte situasjoner krever funksjonalitet og yteevne en vanlig lommelykt rett og slett ikke kan gi. Siden starten av 1900-tallet da den første taktiske lommelykten ble introdusert, har det vært en konstant utvikling innen sjangeren. I dag finnes det en taktisk lommelykt til så godt som alle situasjoner, og bruksområdene overgår alt du forbinder med en vanlig lommelykt.

En god taktisk lommelykt produserer så sterkt lys at den til og med kan brukes til selvforsvar da den sterke lysstrålen kan midlertidig blinde en potensiell overfallsmann. Tror du vi overdriver? ta en titt på denne https://www.youtube.com/watch?v=fwhfxTlzWng

Slitesterk

I tillegg til å generere kraftig lys er den taktiske lommelykten bygd for å tåle det meste. Da den tradisjonelle lommelykten ofte kan være laget i plast, er den taktiske lommelykten avhengig av slitesterke og robuste materialer for å kunne tåle sitt tiltenkte bruk. Med andre ord er det snakk om et verktøy du kan regne med å ha i mange år fremover.

En stor og en liten taktisk lommelykt

Det finnes et stort utvalg varianter å velge mellom, men det er viktig å huske på at det er noen kriterier som bør være på plass for at lommelykten skal kunne fungere godt som et taktisk verktøy i felten:

  • Størrelse – Mindre lommelykter er ofte enklere å håndtere
  • Brukervennlighet – Design tilpasset hånden og enkle, men samtidig effektive funksjoner
  • LED – For få ideell lysstyrke og holdbarhet er LED lamper avgjørende
  • Vanntett – Lommelykten skal tåle å ferdes i alle terreng.
  • Holdbar – Laget med slitesterke materialer. Plast fungerer dårlig i en taktisk lommelykt.

Se vårt utvalg av taktiske lommelykter her