Lommelykt med vanlig lyspære

En vanlig lyspære er et elektrisk lys som blir laget utifra et filament (tråd) som blir varmet opp til en så høy temperatur at den lyser. Filamentet blir beskyttet av en lyspære som gjerne inneholder en gass som ikke reagerer med lyset (og dermed skaper en kjemisk reaksjon) eller et vakuum.

Moderne lyspærer kan lyse temmelig godt og lenge, men kan ikke måle seg med den betraktelig sterkere LED-lyspæren.

Lommelykt med LED-lykt

En LED-lykt bruker en lysemitterende diode (LED står for light emitting diode) for å produsere lys. LED-lyspærer har en levetid og lyseffektivitet som kan vare opptil 25 ganger lenger enn tradisjonelle lyspærer. Noen LED-lamper kan faktisk gi ut hele 303 lumen per watt. Se vår forklaring på begreper om lyseffektivitet her. De mest effektive LED-lykter som er tilgjengelig for folk flest er riktignok nærmere 100 lumen per watt, men det er virkelig mer enn nok.

Fordeler og ulemper

Fordelen med en lommelykt laget med vanlig lyspære er rett og slett prisen. Den er billigere å produsere, men holder ikke samme levelengde, effektivitet eller lysstyrke som en LED-pære gjør.

LED-pæren er derimot betraktelig mer solid og holdbar, men naturligvis dyrere å produsere og kjøpe. Om man ønsker å ha en lommelykt som vil vare en god stund og som man kan stole på at lyser opp så effektivt som mulig er dette lommelykten å gå for.

Lommelykt-Eksperten leverer i all hovedsak lommelykter og hodelykter med LED-pære.

Trykk her for å se vår guide til å finne hvilken lommelykt som passer deg best.