Det ligger noe i det DSB skriver. Vi er veldig vant til at alt av elektrisitet, vann og internett fungerer til enhver tid og mange av oss har ingen back-up plan om det skulle svikte. Sånn sett er vi sårbare som nasjon og derfor oppfordrer DSB alle til å ha en beredskapspakke klar slik at vi er litt mer forberedt. Blant tingene som anbefales å inkludere i pakken er en lommelykt/hodelykt som går på batterier.

Her kan du se den fulle beredskapslisten på DSB sine sider. https://www.dsb.no/nyhetsarkiv/2018/du-er-en-del-av-norges-beredskap/

Hvilken lommelykt passer best til beredskapspakken?

Fordi man skal forberede seg på å klare seg uten strøm burde man velge en lommelykt som går på batterier. Vi i Lommelykt-eksperten anbefaler å velge en med lang virketid/lystid, samt å alltid ha ekstra batterier i samme beredskapspakke for sikkerhetsskyld. Lommelykt-eksperten selger flere typer som passer godt til dette. Spesielt lommelyktene under passer veldig godt.

Sunlights LED-lommelykt, 1500 lumen          OEM Led-hodelykt, 1500 lumen

 

 

 

 

 

 

 

Andre faktorer å tenke på enn batteri og lystid?

Da vi valgte ut hvilke lommelykt/hodelykt som skulle passe best til beredskapspakken så vi på flere andre faktorer også. Lommelykten/hodelykten burde være relativt kompakt og lett så beredskapspakken er så enkel som mulig å hente og lagre. I tillegg burde den ha en anstendig lysstyrke, men uten at det nødvendigvis er behov for noe særlig mer enn 1000 lumen. Til sist anbefaler vi en LED-lommelykt ettersom LED-lyspærer har opptil 25 ganger lenger levetid enn vanlig lyspærer og da slipper man å tenke på å fornye lyspæren til lommelykten som ligger i beredskapspakken (hvertfall på en god stund).