Klikk her for å se vårt utvalg av hodelykter

 

HVOR SKAL DU JOGGE?

Vi definerer en hodelykts lysstyrke i lumen ( les mer om hva lumen er her)Jo høyere antall lumen, jo sterkere lys produserer lykten. Lommelykt-eksperten anbefaler at du velger en hodelykt med minst 300 lumen når du skal jogge om kvelden.

Foretrekker du å løpe i kupert terreng med tett skog vil behovet for en sterk lyskilde være større enn hvis du løper i åpent landskap. Det lønner seg derfor å tenke nøye gjennom hva slags bruk hodelykten skal gjennom før du gjennomfører et kjøp.

HVOR LENGE PLEIER JOGGETURENE Å VARE?

En annen viktig faktor i valg av hodelykt er lystid. Fordelen med et høyt antall lumen kan bli til en ulempe i form av en kortere batteritid. Igjen blir det viktig å tenke gjennom hvordan ditt bruk vil være. Lange turer krever en hodelykt med meget god batterikapasitet!

HVA SLAGS BATTERITYPE BØR JEG VELGE?

For å gjøre det enkelt deler vi batteritypene du kan velge i to grupper. Engangsbatterier og oppladbare batterier.

Engangsbatterier av god kvalitet kan koste mye i lengden og er mindre praktisk enn en hodelykt som lades gjennom USB-lader. Det å slenge hodelykten til lading etter joggeturen og plukke den opp fulladet dagen etter er både behagelig og bærekraftig både for økonomien og miljøet.

Når det er sagt har vi alle opplevd frustrasjonen av å møte et flatt batteri når du skal bruke et produkt som krever strøm. Er dette ofte deg, vil kanskje en hodelykt med engangsbatterier være et riktig valg.

Lommelykt-eksperten anbefaler følgende hodelykt for joggerne der ute (Klikk på bildet for mer informasjon)

 

 

 

 

Glad i å fiske? Trykk her tips til valg av hodelykt