Klikk her for å se Lommelykt-Ekspertens utvalg av lommelykter

Hvor kom den kraftigste lommelykten fra?

Den sterkeste lommelykten i verden er laget av en mann som heter Daniel Riley hos Stratus Productions. Det kan få det til å høres ut som lommelykten er fabrikkprodusert, men den er hjemmelaget av mannen selv som vi trygt kan kalle en ekte lommelyktentusiast.

Lommelykten har 1000 watt og hele 90 000 lumen! Til sammenligning definerer vi i Lommelykt-Eksperten lommelykter med 2 000 lumen eller mer som kraftige i vår forklaring av hvordan lysstyrke måles.

Hvordan er den laget?

Konstruksjonen består av 10 stk «LED-chips» med 100 watt hver på en rekke. Hver av disse er koblet til en kjøleribbe med bolter og termisk fett for å hjelpe med varmeoverføringen. Hver «chip» har sin egen «driver» som øker effekten fra 12V batteriet som driver hele monsteret. Hver «chip» har også sin egen linse. Lommelykten veier ca. 4,5 kg.

Om man kan kalle det en lommelykt er diskutabelt ettersom den krever 2 hender å bære og passer kun i lomma til Big Foot, men ettersom den ikke har et stativ og kan flyttes rundt på så blir den altså lommelykt allikevel.

Om du vil se en demonstrasjon av den kraftigste lommelykten i verden og hvordan den ble bygd kan du se det i videoen under:

Om du er ute etter en lommelykt som er litt mer håndterlig kan du sjekke ut Lommelykt-Ekspertens utvalg her.