6
Hva skal lyset brukes til?

Det er mange former for arbeid hvor man trenger ekstra lys og hvilken type lys, inkl. styrke, vekt og form avhenger av akkurat hva det skal brukes til.

Mange tenker på lys som monteres på bil/traktor eller annet kjøretøy når de hører order arbeidslys, men dette er helt annerledes fra arbeidslyset som man bruker hvis man skal skru på en bil for eksempel. 

Førstenevnte kan gjerne være stort, uten håndtak og i en form som gjør en tungvint å bære ettersom den bare skal monteres på en maskin. Sistenevte burde helst være lett og praktisk og så effektiv lysstyrke som mulig. Helst skal den ha smarte løsninger for å henge opp/feste midlertidig også.

6
Hvor kraftig arbeidslys trenger du?

Basert på svaret fra punkt 1, kan du tenke deg frem til hvor sterkt lys du trenger også. Skal du lyse opp en hel byggeplass eller skal du ha litt ekstra lys for å skru, male eller annet innendørs?

Til å lyse opp en hel byggeplass burde du finne et lys med så høyt antall lumen som mulig og så bred lysvinkel som mulig, lumen er kort og forenklet fortalt et mål på lysstyrken. 

Om du skal ha arbeidslys for å se bedre med arbeid innendørs så trenger man ikke like mye lumen, da holder det gjerne med 300-600 lumen. 

For å lære mer om hva lumen er og hva det betyr kan du lese vår artikkel her.

6
Hvor stort skal arbeidslyset være?

Om lyset skal festes på et kjøretøy eller en makskin av noe slag så må det selvsagt passe til plassen som er tilgjengelig. I tillegg vil man helst at størrelsen skal komplementere maskinen slik at det ikke ser dumt ut. For eksempel kan en LED-stripe se veldig bra ut istedenfor en stor «boks» med lys.

Skal man ha et arbeidslys for å jobbe inne vil man helst ha et relativt lite og praktisk arbeidslys som man enkelt kan ta med til forskjellige rom og legge til rette for den enkelte oppgaven man jobber med

6
Skal man kjøpe LED arbeidslys?
Arbeidslys i telt

En LED-lykt bruker en lysemitterende diode (LED står for light emitting diode) for å produsere lys. LED-lyspærer har en levetid og lyseffektivitet som kan vare opptil 25 ganger lenger enn tradisjonelle lyspærer. Så ja, det er bortimot alltid best å kjøpe LED arbeislys.

6
Har utseendet noe å si?

For kvaliteten og effekten sin del, har ikke utseendet nødvendigvis noe å si. Når det er sagt så har materialene arbeidslyset er laget av noe å si. Et lett og tynt lag med plastikk holder neppe like lenge som en holder laget av en aluminiumsblanding for eksempel.

Til sist er det også viktig at du selv er fornøyd med produktet og da hjelper det gjerne at lykta ser bra ut og at det ikke ser ut som du holder en kylling med lys i (med mindre det er det du er ute etter da naturligvis).

6
Hvilken leverandør skal man velge?
arbeidslys bilmekaniker

Det sier jo seg selv men må allikevel nevnes, kjøp fra en seriøs leverandør. Det finnes mange leverandører der ute, og mange veldig billige utenlandske som kan love mye. Dette kan det være mange utfordringer med. 

Det kan være du aldri motta varen du betaler for, de kan lyve om antall lumen, du kan få varer med feil uten å få tak i en kundeservice for å bytte eller få pengene tilbake. 

Vi anbefaler å alltid velge en norsk leverandør, da er du garantert minimum 2 ukers angrerett om du bestiller på nett og du slipper å tenke på at det skal komme ekstra kostnader med mva og toll. Helst finn en som har gode anmeldelser og gjerne send inn et spørsmål i forkant for å dobbeltsjekke at du blir svart seriøst. Klikk her for å se Lommelykt-Eksperten sitt arbeidslys.

Lommelykt-eksperten logo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *