Krabbe er både en god og sunn matkilde for nordmenn, og nå på høsten er det en veldig god tid for å drive med krabbefiske. Og skal man gjøre det burde man alltid ha en god lykt som fryser krabben slik at du bare kan plukke den opp og kaste den i bøtta. Her kan du lese om Lommelykt-Eksperten sin anbefaling når du skal på krabbefiske.

Hvorfor fiske krabbe om høsten?

Det er spesielt 2 gode grunner til å fiske krabbe om høsten. For det første spiser de seg tjukke og gode i løpet av vår og sommer for å ha nok energi til både skallskifte og gyting. Den andre grunnen er at krabben vandrer mellom dypere og grunnere vann fra sommer til vinter, ettersom de foretrekker varmere vann. Akkurat på høsten er de derfor mest aktive og lettere å fiske.

Hva slags lykt burde du bruke til å lyse etter krabber?

Når det kommer til lysstyrke er sterkere også bedre i dette tilfellet. Ikke bare må du kunne se godt havbunnen gjennom varierende dybde av skvulpende vann, men sterkere lys øker også sannsynligheten for at krabben står stille slik at du kan plukke den. Lommelykt-Eksperten anbefaler å bruke en lykt med minimum 1000 lumen.

Det er også en fordel å tenke på vannsikkerhet. Lykten kan ofte bli våt når du fisker krabber, du kan til og med miste den i vannet, og de mest entusiastiske fisker også når det regner. Derfor burde du ha en vannsikker lykt, her anbefaler vi minimum IPX6 (tåler tåler regn og å skylles under vann, men burde ikke nedsenkes i vann) og helst IPX8 (kan nedsenkes opptil 2 meter under vann).

Hodelykt eller lommelykt?

Dette er egentlig et preferansespørsmål. Med en hodelykt sikrer du at lyset alltid er vendt i retningen du ser og siden den sitter festet til hode er det mindre sannsynlig at du mister den i vannet. Samtidig dekker hodelykten gjerne et mindre område med lyset og har som regel svakere lysstyrke enn en lommelykt. 

 

Her i Lommelykt-Eksperten brukes begge deler, så det er virkelig opp til deg selv.

Vår lommelykt anbefaling

Klarus XT12GT er en kraftig lommelykt som lyser hele 603 meter langt og er vannresistent med IPX8. Perfekt for krabbefiske. Pris kr 1399,-

Vår hodelykt anbefaling

Klarus HL1 er en solid hodelykt med god lysstyrke til å finne krabbene og få dem til å stivne. Den er vannresistent med IPX6 og koster kr 999,-

Til sist vil vi anbefale alle å holde seg trygge, og følge alle regler og anbefalinger om krabbefiske fra Fiskeridirektoratet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *