Klikk her for å se vårt utvalg av hodelykter

 

LYSSTRÅLE

Hodelykter kommer i alle former og fasonger både når det gjelder utseende og lysstråle. Når du velger hodelykt til fisketuren er det viktig å vurdere lysstrålens styrke og bredde i forhold til terrenget og situasjonen du vil befinne deg i. Har du behov for å kunne se hva som skjer under vannskorpen bør du for eksempel velge en hodelykt med høy styrke og antall lumen. Usikker på hva lumen er? les her.

FUNKSJONER

Mange hodelykter har i dag et bredt spekter av funksjoner som kan være nyttig på fisketur. Første tips er å se på hodelyktens vanntetthet. En fisketur medfører nærhet til vann så det er lurt å ha utstyr som tåler en sprut, eller i værste fall en dukkert under overflaten. Hodelyktens lysstyrke vil også være en viktig faktor. Fisking foregår ofte over lengre tid og det kan være nyttig å ha en hodelykt hvor man kan justere lyktens lysstyrke etter hvert som det blir lysere eller mørkere.

STØRRELSE OG VEKT

Når du fisker vil hodelyktens størrelse og vekt spille en avgjørende rolle når det kommer til brukervennlighet og komfort. Lommelykt-eksperten anbefaler at du velger en lettere og mindre hodelykt til fisketuren.

BATTERITID

Sist men ikke minst bør du se på hodelyktens batteritid. Er du typen som står i timesvis av gangen bør du nok ofre høy og kraftig lysstyrke for en hodelykt som har lengre batteritid. Her er det også viktig å se på hodelyktens funksjoner. Det å kunne justere hodelyktens lysstyrke vil også hjelpe deg med å utvide lyktens batteritid.

Se hele vårt utvalg av hodelykter her !