Finner du ikke svaret på det du lurer på er det bare å sende oss en henvendelse HER.

Hva betyr lumen?

Lumen er enheten man bruker for å måle lysstrømmen fra lykten. Jo høyere lumen, desto sterkere lysstrøm. Fra 2010 ble det lovpålagt å oppgi antall lumen på lyskilder.

Les mer om lumen her

Hvor sterk lommelykt/hodelykt bør jeg kjøpe?

Svaret avhenger selvfølgelig av hva slags bruk lykten skal tåle, men generelt sett anbefaler vi å kjøpe en taktisk lommelykt eller hodelykt. Dette er en lykt som har et høyere antall lumen og kraftige og slitesterke materialer. Tåler det meste og varer lenge!  Se vårt utvalg av taktiske lommelykter her.

Hva slags batteritype bør jeg velge?

Hvilken batteritype kommen helt an på lykten du kjøper, og hvilke som passer til den. De fleste lommelykter og hodelykter hos Lommelykt-Eksperten bruker oppladbare 18650 batterier, men noen bruker også med et ekstra kraftig oppladbart 21700 batteri og noen bruker vanlige engangsbatterier. Batterier er alltid inkludert når du handler fra Lommelykt-Eksperten.

Engangsbatterier

Dette passer for deg som bruker lommelykten en sjelden gang i blant, eller skal til et sted hvor det er vanskelig å lade lykten. Når du først trenger lommelykten er den klar til bruk og skulle batteriene mot formodning være tomme kan du lett å få tak i nye. Befinner du deg på et sted uten strøm, som for eksempel en hytte, vil en lykt med engangsbatterier være et riktig valg.

Oppladbare batterier

Er du av typen som bruker lommelykten jevnlig og ønsker en lommelykt med høy kvalitet vil oppladbart batteri være veien å gå. Foruten å ha den praktiske funksjonen å kunne lades, yter et oppladbart batteri mer kraft over lengre tid og vil være å anbefale hvis du ser etter en kraftig lommelykt. Les mer om batterier her

Hva er en taktisk lommelykt/hodelykt?

Den første taktiske lommelykten ble laget som et tilskudd til våpen. Dette ble tatt i bruk av instanser som politi og militær. Siden dette har det vært en stor utvikling, og i dag finner du en taktisk lommelykt og hodelykt til all slags bruk. Kjennetegn med den taktiske lykten er kraftig lysstråle og slitesterke materialer. 

Les om hvorfor du bør velge en taktisk lommelykt her

Hvor mye penger bør jeg bruke på en lommelykt/hodelykt?

Lommelykt-Eksperten har hodelykter helt ned til 200-lappen. Prisen er lav, noe som også gjenspeiler seg i kvaliteten. Utover de enkleste modellene begynner de taktiske hodelyktene og lommelyktene på ca. 700,-. Jo høyere prisklasse, desto flere funksjoner og høyere lysstyrke. Det er derfor lurt å tenke på hva slags bruk lykten skal tåle, før du bestemmer hvor mye du bør bruke. Her kan du lese vår kjøpsguide for å finne riktig lykt til deg.