Når trenger man hodelykt på båten?

Det er mange situasjoner hvor en god hodelykt kommer godt med på båttur, spesielt når det er snakk om overnatting på båten. Dersom man har lagt til et sted hvor det ikke er brygge drar man ofte i land for å grille og slappe av. Det blir fort noen sene kvelder og når sola har gått ned er det veldig praktisk med en god hodelykt. Er man på ordentlig langtur vil man gjerne spare på strømmen om bord også og da er det fint å se hvor man går så man ikke stanger overalt. Eller kanskje man bare skal i land for å gå på do når det er litt mørkere. Mulighetene er mange, og en god hodelykt er veldig praktisk å ha på plass til enhver tid i båten.

Hva slag hodelykt burde man velge?

For det første (og det sier nesten seg selv i disse moderne tider) så burde man velge en LED-hodelykt. LED-hodelykter lyser lenger, sterkere og er betraktelig mer energieffektive. Lommelykt-Eksperten selger utelukkende LED-hodelykter og lommelykter nettopp fordi de er så mye bedre enn «vanlige» lykter. Du kan lese mer om forskjellen mellom LED og vanlig her.

Videre må man vurdere hvordan type båtturer det er snakk om. Skal du seile i 4 uker i strekk eller dra på dagsturer og være tilbake til brygge med strøm før det blir natt? Dersom det er snakk om førstenevnte anbefaler vi en hodelykt med vanlige batterier. Det kan være begrenset tilgang til strøm og da kan det bli vanskelig å lade opp oppladbare hodelykter, men enklere å kjøpe med en ekstra pakke batterier. Til denne type turer kan denne hodelykten anbefales, som både går på vanlige AAA-batterier og har veldig lang lystid:

Doctor LITE led hodelykt – 200 Lumen

Dersom det er i hovedsak snakk om dagsturer anbefaler Lommelykt-Eksperten en oppladbar hodelykt, gjerne med litt sterkere lys da strøm sannsynligvis ikke er noe problem. Da kan for eksempel denne hodelykten passe bra:

OEM LED-hodelykt, 1500 lumen

OEM Hodelykt 1500 lumen

Ellers ønsker vi i Lommelykt-Eksperten deg en nydelig båttur, og gjerne klikk her for å se hele vårt utvalg av hodelykter.